"Самопоміч" хоче розпочати коаліційні переговори вже в четвер

Середа, 29 жовтня 2014, 16:21

Партія "Самопоміч" готова приступити до переговорів щодо формування коаліції і закликала майбутніх партнерів розпочати цей процес не пізніше 30 жовтня.

Про це сказано на сайті партії.

В заяві також озвучені чотири ключові принципи формування коаліції, яких "Самопоміч" дотримуватиметься під час переговорів, а саме – до цього процесу можуть бути залучені виключно депутатські фракції, він має бути публічним.

Крім того, вимагає "Самопоміч", текст коаліційної угоди має бути спільним продуктом учасників коаліції, а у її керівних органах всі учасники повинні мати рівне представництво, а також "право вето стосовно окремих питань".

Також коаліційна угода, пропонує партія, повинна включати конкретні заходи стосовно кожного напрямку реформ та базуватися на передвиборчих програмах політичних сил.

"Завданням коаліції є формування уряду та спільне з урядом визначення пріоритетів його діяльності. Головним принципом формування уряду є професійність, а не квотний принцип", – йдеться у повідомленні.

Також "Самопоміч" вимагає, щоб в коаліції не було депутатів, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

Як відомо, раніше свої коаліційні пропозиції оприлюднили "Народний фронт" (на трьох сторінках" та Блок Петра Порошенка (на 48 сторінках).

Українська правда