У ЦВК кажуть, що на фальсифікації виборів в округах №№ 132 і 50 ніхто не скаржився

Середа, 29 жовтня 2014, 17:45

У Центрвиборчкомі заявляють, що не отримували скарг з приводу фальсифікацій на округах №132 та №50, де зафіксовані неспівпадіння даних у протоколах з мокрими печатками та системи "Вибори".

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

"Управління документального забезпечення констатує, що протягом вчорашнього і сьогоднішнього днів ані по 50-ому, ані по 132 округу скарг стосовно підрахунку голосів, фальсифікацій до ЦВК ні від кого не надходило", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, що по цих двох округах зафіксовані розбіжності між даними зафіксованими у протоколах з мокрими печатками та даними, занесеними в електронну систему "Вибори", Хівренко сказав:

"Що по 50-ому, що по 132-ому округах, якщо є певні розбіжності між електронними протоколами і протоколами оригінальними "з мокрими печатками"…Коли ОВК привозять до ЦВК документи і в режимі засідання здають паперові протоколи, комісія порівнює дані цих двох протоколів. Офіційні результати встановлюються на основі оригінальних протоколів по ОВК, оскільки саме вони носять офіційний характер, а електронні є попередніми", - сказав Хівренко.

Відповідаючи на репліку про те, що в ЗМІ писали про порушення, у ЦВК заявили, що мають реагувати лише на "мову документів".

"Якщо в ЦВК з цього приводу заходить скарга, звернення заява, тоді вона підлягає перевірці. і після перевірки приймається відповідне рішення", - зазначив він.

Українська правда