"Регіонали" сперечаються за 50-й округ і фальсифікують вибори

Вівторок, 28 жовтня 2014, 16:05

Команда "регіонала" Леоніда Байсарова заявляє про фальсифікації виборів з боку іншого регіонала Євгенія Геллера на окрузі №50.

Про це повідомляє прес-служба Байсарова.

"У  Димитрові Донецької області, що входить в 50 округ, під час проведення голосування з 18 години до 20 години на виборчі дільниці у ОШ № 5, 6, 9 і в школі-інтернаті по черзі заходили одягнені у військову форму озброєні автоматами люди, які виганяли всіх присутніх із приміщень виборчих комісій", - сказав він.

"Після того, як доступ у приміщення відновлявся, члени комісії й офіційні спостерігачі відзначали  значне збільшення кількості вкинутих  виборчих бюлетенів в урнах для голосування. Офіційні спостерігачі, що фіксували дані порушення засобами відеофіксації, були змушені на вимогу озброєних осіб усі записи знищити", - повідомляє прес-служба Байсарова.

 Крім того, у Байсарова заявляють, що ОВК близько 20:30 26 жовтня прийняла "протиправне рішення про видалення із приміщення комісії уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів і представників ЗМІ" через погрозу можливих провокацій.

"Хоча жодних доказів такої загрози присутнім представлено не було. Станом на 21.45 двері в будівлю окружної виборчої комісії залишалися закритими", - зазначають у Байсарова.

У той же час спостерігачі в Донецькій області підтвердили "Українській правді", що в деяких дільницях округу є завищена явка.

У понеділок згідно з даними сайту ЦВК, на окрузі лідирував Байсаров. Однак надвечір в  процесі обробки протоколів цифри помінялися, і вперед вирвався Геллер.

Станом на 16:26 в окрузі оброблено 99,13% протоколів. Згідно з даними ЦВК, лідирує Геллер  - 39,54%, Байсаров посідає друге місце – 32,87%.

Крім того, зафіксована розбіжність у даних протоколів з мокрими печатками дільничних комісій і тими, які занесені в систему "Вибори".

Так, на дільниці № 140756, згідно із протоколом з мокрими печатками кількість невикористаних бюлетенів становить 1308 штук, у той же час, у системі "Вибори" зазначено, що не використані лише 460 бюлетенів. Відповідно розходиться й цифра по кількості бюлетенів, які були отримані виборцями: у протоколі це 572 виборця, а на сайті – 1420.

 
 
 

Натисніть, щоб збільшити кожний окремий документ

Та сама ситуація склалася і на виборчій дільниці № 141071. Тут також нее співпадає кількість використаних бюлетенів у протоколі з мокрими печатками з даними на сайті ЦВК. Крім того, відрізняються і результати голосування. Так, згідно з даними протоколу Байсаров отримав 231 голос, на сайті ж зазначається, що за нього проголосували 131 виборець.

 
 
 

Натисніть, щоб збільшити кожний окремий документ

Водночас Геллеру згідно з даними у протоколі, віддали голоси 302 виборця, а на сайті ЦВК вказана цифра 1300 голосів.

 

Геллер також входив у фракцію Партії регіонів і вважався людиною Ахметова, який зараз підтримує "Опозиційний блок".Як відомо, Байсаров є депутатом ВР останнього скликання від Партії регіонів. Він є власником шахти, яка перебуває в окрузі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування