Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський депутат, який воює на Донбасі: "У нашому загоні 90% росіян"

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 11:20

Депутат міських зборів Златоуста, що в Челябінській області Росії, Олександр Негребецьких воює на Донбасі рядовим проти України.

Ветеран другої чеченської кампанії, який став політиком, розповів про свої мотиви в інтерв'ю URA.Ru, яке передрукувало "Эхо Москвы".

На запитання, навіщо 37-річному депутату, батькові двох дітей їхати на війну за кордон, він відповів: "Я патріот Росії, а тут (в Україні) живуть слов'яни. Такі ж "руські", як і я. Я не міг їх кинути".

"Просто зібрався і поїхав до Донецька. Знайшов людей за своєю спеціальністю - військова контррозвідка ДНР", - сказав Негребецьких.

"Мамі сказав, що поїхав на Північ на два місяці, нібито там будуть вибори. Але вона по телевізору мене побачила. Довелося подзвонити, розповісти правду. Вона відповіла: "Я тебе розумію, тримайся, кріпися", - розповів він.

За словами Негребецьких, про свій статус він у "підрозділі" не розповідав: "Я всім кажу, що простий селянин. Нікому не розповідаю, хто я, який військовий і скільки років прослужив. Просто приїхав солдатом. Я рядовий".

"У нашому загоні 90% росіян, решта - жителі Донецька. Вони себе називають росіянами. З росіян половина уральців, половина - сибіряків", - зізнався він.

На запитання, чому так мало місцевих, депутат відповів: "Сам у шоці: вони їдуть до Росії, а ми приїжджаємо сюди! Вони свою землю не хочуть захищати!".

"Мені вчора один дідусь сказав: "Та мені без різниці, хто буде, аби тільки пенсію платили". Ветеран війни, весь в орденах і медалях. У мене щелепа відвисла, я нічого більше сказати не міг. Що сказати людині, яка має ордени та медалі, а йому без різниці, хто буде платити пенсію - фашисти чи наші", - обурився він.

"Я буду тут захищати своїх братів слов'ян і руську землю від фашистів", - відкинув Негребецьких думку, що не варто було їхати на Донбас.

Депутат запевняє, що підтримки Росії немає: "Тут ми самі по собі. Єдиний зв'язок із батьківщиною - телефонний. Дзвоню дружині, дочці ...".

"Ми - добровольці. Грошей не отримуємо. Двоє зі Златоуста: у мене позивний "Урал", у другого земляка - "Пророк". Під час Великої Вітчизняної війни наші діди звільняли нашу землю від фашизму, зараз - їхні онуки", - заявив він.

"Мені говорили, що багато хто костить мене за те, що депутат кинув своїх виборців і поїхав. Ну, у мене ж п'ять помічників, які працюють в окрузі. А я поїхав захищати нашу країну. Якщо ми цього не зробимо, то рано чи пізно цей фашистський нарив виявиться у нас", - переконаний Негребецьких.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: