ВАСУ змусив ЦВК зареєструвати Піскуна

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 12:28

Вищий адмінсуд зобов'язав Центрвиборчком зареєструвати Святослава Піскуна кандидатом в народні депутати від партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

Про це "Українські правді" повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

Він пояснив, що спочатку ЦВК відмовила Піскуну в реєстрації, бо він останні 5 років не проживав в Україні.

Проте екс-генпрокурор оскаржив це рішення в Київському апеляційному адмінсуді і той прийняв рішення на користь Піскуна.

ЦВК оскаржила це рішення у ВАСУ, але той 30 жовтня ухвалив залишити рішення Київського апеляційного адмінсуду без змін.

"Кажучи простими словами, ВАСУ зобов'язав ЦВК зареєструвати Піскуна. І ЦВК просто виконала рішення суду", - пояснив Хівренко.

Піскуна зареєстрували у списку Тігіпка під номером 16.

Як ідеться в позові ЦВК до ВАСУ, за даними Держприкордонслужби, Піскун виїхав з України 27 жовтня 2012 року, а повернувся в Україну лише 12 березня 2014-го, тобто "він не проживав останніх п'ять років на території України".

Проте, у рішенні суду вказано, що в закордонний паспорт Піскуна "містить відбитки штампів на сторінках 12, 18 про його в'їзд на територію України 21.01.2013р. та виїзд за її межі - 23.12.2013р., тобто за 2013 рік позивачем здійснено перетин державного кордону України двічі".

На основі цього суд зробив висновок, що Піскун прожив в Україні останні 5 років і має право балотуватись.

Як так сталося, що Держприкордонна служба не знала про те, що Піскун майже весь 2013 рік проживав в Україні і чому у його закордонному паспорті між штампами, які мають іти один за одним, аж 6 сторінок в рішенні суду не вказано.

Як відомо, Піскун втік з України у 2012 році через конфлікт з тодішньою владою, і весь час свого "емігранства" провів в Європі, зокрема, на Лазуровому узбережжі Франції.

Це не перший випадок скандального дозволу на участь у виборах у списку Тігіпка: суд на підставі сумнівних документів дозволив балотуватись Валерію Хорошковському, який також з 2012 року жив за кордоном.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування