Єремеєв агітує на Волині за допомогою підкупу виборців

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 13:40

Кандидат у народні депутати Ігор Єремеєв вручав подарунки і грошову допомогу виборцям під час агітаційної зустрічі в селі Покащів на Волині.

Про це повідомляє прес-центр громадянської мережі "Опора".

Активісти наголошують, що відповідно до чинного законодавства, такі дії є порушенням законодаства.

Єремеєв балотується по одномандатному виборчому округу № 23 (селище Маневичі). Він є діючим народним депутатом, членом депутатської групи "Суверенна європейська Україна", перемагав по цьому окрузі у 2012 році.

2 жовтня він проводив агітаційну зустріч в Будинку культури села Покащів Ківерцівського району.

Спостерігачі Громадянської мережі "Опора" відзняли на відео факт непрямого підкупу виборців.

Під час зустрічі із кандидатом його помічники вручили кільком виборцям конверти із грошима.

Ще частина виборців отримали грошові сертифікати від Волинського обласного благодійного фонду "Волинська родина". На кожному сертифікаті було зазначено "за підримки Ігоря Єремеєва". Сертифікати були на різні суми грошей.

 Фото з сайту Опори

Єремеєв також є засновником цього благодійного фонду.

"Коли ми були минулого разу на зустрічі в селі Покащів, до нас зверталися з вашого садочка на встановлення 14 вікон. Ми сьогодні, благодійний фонд "Волинська родина", привезли вам сертифікат на 20 тисяч гривень на встановлення вікон. Приїдуть на наступному тижні заміряють і ми вам 14 вікон поставимо", - сказав Єремеєв.

Ще він роздав "матеріальну допомогу" на різні суми.

"Згідно ч. 14 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", проведення агітації у поєднанні з наданням виборцям чи установам коштів або безоплатно товарів чи інших матеріальних цінностей забороняється.

Такі дії кандидатів трактуються як непрямий підкуп виборців і можуть каратися згідно норм Кримінального кодексу України. Тому займатись благодійною та спонсорською діяльністю під час виборів кандидатам в депутати забороняється," - прокоментував ситуацію Михайло Шелеп, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування