Представники України, РФ та ОБСЄ почнуть делімітацію кордонів буферної зони

Субота, 4 жовтня 2014, 11:59

4 жовтня у Маріуполі міжнародна місія у складі представників України, РФ та ОБСЄ починає свою роботу з делімітації кордонів буферної зони.

Про це повідомили у прес-службі Маріуполя.

"Ввечері 2 жовтня в Маріуполь прибула міжнародна місія. Її завдання - визначення меж 30-кілометрової буферної зони, яка розділить сторони конфлікту відповідно до домовленостей, досягнутих у Мінську", - наголошується у повідомленні.

Міська рада Маріуполя організувала зустріч представників місії і розміщення в готелі, забезпечила їх транспортом.

Співробітникам місії надано приміщення для роботи і уся необхідна оргтехніка, додали у міськраді.

У свою чергу речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко повідомив: "У зв'язку з тим, що режим припинення вогню не у повній мірі виконується, робота цієї місії поки що загальмовується". 

"Однак на тих територіях, де цей режим виконується, особливо у Маріуполі - там вже місія почала роботу", - додав він.

"Представники місії визначають зараз свої маршрути, методи роботи та планують свою роботу на цих територіях. Очікуємо, що вже найближчим часом від них  будуть надходити результати роботи", - уточнив Лисенко.

Також він уточнив, що найближчими днями Україна очікує на отримання безпілотних літальних апаратів, що дозволить значно розширити діяльність цієї місії.

За словами Лисенка, місія, згідно з умовами роботи над розмежуванням кордонів буферної зони, має бути без зброї.

"Усі спостерігачі місії - без зброї, не мають можливости обороняти себе. У них є спеціальна позначка, біла пов'язка з написом "наглядова місія". Про те, щоб дану місію хтось обороняв - жодних перемовин не відбувалося. Місія працює автономно і є незалежною, і саме це надає їй можливість спілкуватися з обома сторонами конфлікту", - уточнив Лисенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News