Вночі у Києві судили "айдарівців". Відпустили під заставу

Неділя, 5 жовтня 2014, 10:17

В ніч на 5 жовтня у Печерському суді Києва відбулося засідання щодо продовження тримання під вартою "айдарівців" Валерія Гаврилова та Андрія Ревуцького, яким інкримінують викрадення людини.

Про це повідомляє Hromadske TV.

За словами підозрюваних, вони виконували наказ командування і затримали сепаратиста "Малиша", чиновника з Мінохорониздоров'я самопроголошеної "ЛНР".

"Уповноваженому з особливо важливих справ Військової прокуратури забракло аргументів на користь тримання під вартою. Обох "айдарівців" по черзі випустили прямо в залі суду", - зазначається у повідомленні.

Згідно зі статтею, у порушені якої звинувачують "айдарівців", Ревуцькому та Гаврилову доведеться внести заставу впродовж 5 днів.

"Суддя встановив найменшу можливу заставу: 20 мінімальних зарплат, або 24 тисячі гривень. Та учасників батальйону територіальної оборони обурив сам факт, що вони повинні платити гроші, тоді як самі не отримують державних виплат місяцями", - повідомляє Hromadske.

У свою чергу радник глави МВС Антон Геращенко у своєму Фейсбук повідомив, що затриманий разом з "айдарівцями" Малиш перебуває на допиті в СБУ.

"Його ніхто нікуди не відпускав. Кожен, у кого є інформація про злочини колишнього начальника управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації може повідомити її за телефоном чергового СБУ- 235 55 18. Або вислати на електронну пошту. З поміткою - по справі П. Малиша екс-зам міністра ЛНР", - заявив Геращенко. 

"Все буде робитися відповідно до закону", - додав він, говорячи про допит та збір доказів щодо справи "айдарівців".

Джерело відео - Громадське Телебачення

Українська правда, Hromadske TV

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування