Росія випробовує на Донбасі новітню надпотужну зброю - ЗСУ

Неділя, 5 жовтня 2014, 17:51

Росія випробовує на сході України новітню зброю, яка пробиває всі бронежилети, а також може використовуватися в легких кулеметах.

Про це у ході прес-конференції заявив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ, доктор технічних наук, полковник Ігор Чепков.

"При аналізі тих засобів ураження, які були отримані зі Сходу України, ми з'ясували, що більшість тих бронежилетів, які поставляються для наших військовослужбовців, не відповідають рівню стійкості до цих засобів. Таким чином, було з'ясовано, що існує куля і патрони майже всіх калібрів, які застосовуються стрілецькою зброєю - як 5,45 мм, так і 7,62 мм - з підвищеною бронепробивною здатністю. Куля, яка була досліджена як речовий доказ присутності сучасної зброї,  що поставляється на Схід України бандформуванням, пробиває бронежилет навиліт", - сказав Чепков.

Він уточнив, що ця куля має індекс 7Н37. За своєю бронепробивною здатністю вона значно перевищує кулі, які застосовуються у підрозділах ЗСУ.

При дослідженні було з'ясовано, що така куля здатна пробивати усі бронежилети, також вона наскрізь пробиває броньові плити, товщина яких перевищує товщину сучасних українських бронетранспортерів.

Таким чином, за словами Чепкова, інформація, що поширюється російською стороною що протягом 20 років збройні сили РФ не проводили заміни боєприпасів, не відподає дійсності.

"За ці 20 років були створені потужні боєприпаси - 7Н10 для калібру 5,45х39, 7Н13 підвищеної бронепробивної здатності, бронебійні патрони 7Н22, 7Н23, 7Н24, 7Н26, 7Н37, про які йде мова, і 7Н39. Також були пістолетні патрони підвищеної бронепробивної здатності, які розроблені і прийняті на озброєння", - зазначив експерт.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування