Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ про втечу Садовника, підозрюваного у розстрілах на Майдані: Винен суд

Неділя, 5 жовтня 2014, 20:35

Основна провина за те, що Дмитро Садовник, підозрюваний у розстрілах на Майдані, втік з-під домашнього арешту - на суді, який ухвалив рішення про таку міру запобіжного заходу. 

Про це в ефірі Подробиць на Інтері заявив начальник відділу Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Садовник втік з дому в той період часу - після 7-ї ранку, коли працівники міліції не мали жодних підстав для того, щоб його зупиняти, тому що суд надав йому таке право (перебувати поза межами дому з 7 до 23-ї години)", - зазначили у ГПУ. 

Разом з тим Горбатюк зазначив, що ГПУ проводить службове розслідування проти міліціонерів, які допустили втечу з-під домашнього арешту Садівника.

Також Горбатюк повідомив, що розслідування розстрілів мітингувальників в ході Євромайдану ускладнено знищенням доказової бази.

Зокрема, ще в лютому були знищені документи про видачу зброї співробітникам міліції, а з 19 січня документи про місце дислокації і завданнях тих чи інших підрозділів в центрі Києва взагалі не велися.

Як відомо, 19 вересня слідчий суддя Печерського райсуду Києва звільнив з-під варти підозрюваного у масових розстрілах учасників акцій протесту у лютому 2014 року, обравши йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23.00 до 7.00 год. наступної доби.

1 жовтня екс-командир "Беркуту" Садовник не прийшов на засідання суду. Через це Апеляційний суд переніс розгляд апеляції на його звільнення з-під варти.

3 жовтня підозрюваний зник з місця постійного проживання, чим порушив умови обраного запобіжного заходу.  Його оголошено у розшук.

4 жовтня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання  Садовника.

Українська правда, Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування