МВС не брало участі в плануванні взяття Іловайська

Понеділок, 6 жовтня 2014, 17:04

Представники МВС і Нацгвардії не брали участі в розробці плану операції під Іловайськом.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на засіданні тимчасової слідчої комісії парламенту по розслідуванню обставин трагедії під Іловайськом у понеділок, передає Інтерфакс.

"Загальне керівництво здійснював генерал Муженко (начальник Генштабу ВСУ Віктор Муженко). Від МВС і Національної гвардії ніхто не брав участі у розробці наступальної операції під Іловайськом", - підкреслив він.

За словами заступника міністра, українські військовослужбовці мали входити в Іловайськ у наступному порядку: підрозділи Міноборони, за ними підрозділи МВС і добровольчі батальйони, які повинні були зачищати місто й тримати порядок у ньому.

Відповідаючи на уточнююче питання Яровий сказав, що в ході операції така черговість була дотримана. Також, за його словами, у підрозділів МВС для виконання їх завдань і функцій була достатня кількість озброєння.

Заступник міністра МВС зазначив, що остаточні дані про кількість загиблих досі уточнюються.

На засіданні ТСК присутній командуючий військами сектору "Б" і оперативним командуванням "Південь" генерал-лейтенант Руслан Хомчак, який заявив, що готовий розповісти про події під Іловайськом членам комісії, однак не привселюдно.

Після нетривалих дебатів члени ТСК прийняли рішення продовжити засідання в закритому режимі.

Як відомо, один з бійців батальйону "Миротворець" розповів "Українській правді", що тримати перший рубіж відправили підрозділи МВС "Херсон" і "Миротворець". Військові стояли за ними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News