Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

112 вантажівок із гуманітарною з Німеччини вже прибули в Україну

Понеділок, 6 жовтня 2014, 21:50

112 вантажівок із гуманітарною допомогою з Німеччини для постраждалих на Донбасі вже перетнули український кордон та прямують до Києва.

 Про це повідомив президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель

Співрозмовники обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі та констатували, що відсутність сталого прогресу з виконанням Мінських домовленостей, а також продовження обстрілів з боку бойовиків ставлять під загрозу план мирного врегулювання.

Зокрема, президент наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном на ділянці, яка окупована, створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ та належному технічному забезпеченні.

Меркель та Порошенко наголосили, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватись у відповідності з українським законодавством, а також в умовах сталого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборної кампанії, залучення міжнародних спостерігачів.

Окрім того, президент України провів зустріч з помічником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

Співрозмовники обговорили стан реалізації Мінських домовленостей з врегулювання ситуації у низці районів Донецької та Луганської областей.

 "Без відновлення Україною повного контролю за кордоном неможливо досягти мирного врегулювання", — наголосив Глава держави.

Президент відзначив необхідність прийняття невідкладних заходів для уникнення гуманітарної катастрофи на захоплених територіях з огляду на наближення зимового періоду. Йдеться про відновлення постачання газу, електроенергії, продуктів харчування.

Президент також відзначив важливість відновлення мовлення українських телеканалів в Донецьку та Луганську.

Співрозмовники також обговорили питання можливості збільшення макрофінансової допомоги для України з боку США та необхідності в цьому контексті ухвалення президентського антикорупційного пакету.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування