Новачки у політиці закликають об'єднатися в боротьбі з кандидатами-негідниками

Середа, 8 жовтня 2014, 13:39

Активісти і журналісти, які балотуються в Верховну Раду, закликають свої штаби об'єднатися проти одіозних претендентів і підтримати єдиного кандидата на відповідних округах.

Таку заяву підтримали 13 кандидатів у депутати, повідомляють висуванці Сергій Лещенко та Мустафа Найєм у своїх блогах.

"Ми, представники громадянського суспільства та молоді політики, які балотуються до парламенту від різних партій, закликаємо політичні сили Євромайдану розпочати процес узгодження кандидатів в одномандатних виборчих округах з тим, аби не допустити проходження в Верховну Раду корупціонерів, представників старого режиму та сепаратистів", - сказано в заяві.

Підписанти вказують, що протистояння між представниками демократичного табору часто призводить до перемоги негідника, а суспільство в умовах війни чекає на єдність проєвропейських партій, які можуть сформувати демократичну більшість у новій Раді.

Автори звернення нагадують, що, відповідно до законодавства, партії можуть відкликати своїх кандидатів до 13 жовтня включно.

"Ми закликаємо керівництво партій Євромайдану до цього терміну визначитися із підтримкою узгоджених кандидатів у депутати – із максимальним залученням громадськості, на засадах партнерства і чесної конкуренції", - закликають вони.

"Вважаємо критично важливим такий підхід у тих округах, де до Верховної Ради намагаються потрапити одіозні кандидати, заплямовані корупцією, сепаратизмом та ущемленням прав людини", - додають підписанти.

На їхню думку, узгоджених кандидатів слід обирати, керуючись репутацією кандидатів, їхнім внеском у демократичні зміни в країні, а також їхньою відданістю спільним цінностям – "європейський вибір, права людини, прозора влада, відкрите суспільство".

"Ми маємо забезпечити швидке ухвалення (у Раді) нагальних європейських реформ, за які виступив український народ...", - наголошують автори звернення.

Заяву підтримали 13 кандидатів у депутати: Сергій Висоцький і Вікторія Сюмар ("Народний фронт"), Василь Гацько і Наталя Соколенко ("Демократичний Альянс"), Світлана Заліщук, Мустафа Найем, Сергій Лещенко і Олександр Черненко ("Блок Петра Порошенка"), Iван Крулько, Iгор Луценко Олексій Рябчин, Андрій Шевченко і Олена Шкрум ("Батьківщина").

Лещенко у блозі на "Українській правді" зазначає: "Досвід 2012 року показав – єдиний кандидат може перемогти гроші соратників Януковича та мережі бабусь Черновецького".

Найєм у Facebook зазначає: "У нас у всіх величезна кількість претензій по кандидатах в окремих мажоритарних округах... Ми закликаємо наші штаби об'єднатися проти одіозних претендентів і підтримати єдиного кандидата на тих округах, де балотуються одіозні політики. Тепер це загальна відповідальність. І я особисто готовий докласти всі зусилля на будь-якому окрузі, щоб забезпечити реалізацію цього рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування