Лідер бойовиків Донецька подав у відставку. Потім передумав?

Середа, 8 жовтня 2014, 14:37

Самопроголошений прем'єр "ДНР" Олександр Захарченко заявляє, що написав заяву про відставку.

Про це він заявив в інтерв'ю російському журналу Русский Репортер.

"Від нас чекали, що ми підпишемо ту лінію, після якої те, що ми забрали, ми повинні були віддати. Я відмовився це підписувати. Це було б зрадою по відоношенню до людей, які там живуть. По відношенню до тих, хто все це з боєм брав", - сказав він.

"Я тобі більше скажу… Я тільки що написав заяву про відставку. Ти сидиш зараз поруч із людиною, яка за дві з половиною години вже може не бути прем'єр-міністром", - підкреслив Захарченко.

Він пояснив, що не може "зрадити своїх людей".

"Я вчора всю ніч не спав. Ми вирішували, що робити далі, і ми вирішили — не відступати. Але якщо я зараз не піду з цієї посади, то я стану зрадником. Тому що мене змусять підписати цю лінію", - сказав Захарченко.

При цьому, говорячи про переговори в Мінську, він сказав, що відчував себе там не у своїй тарілці.

"Я дивився й вчився. Я замучив усіх своїми питаннями. Потім вони сказали, що я — тупий, верткий і… нахабний", - сказав він.

"Я сказав, що якби доля моєї землі зважувалася на дуелі, то я б, не замислюючись, вирізав би всю вашу делегацію й сидів би зараз десь у Варшаві. Вони — доходяги. Їх одне задоволення пошматувати… Люди, які вмирають за свою землю, попадають у рай без черги", - вважає він.

"Я б із задоволенням сходив у Варшаву. Є в мене рахунки з поляками. Я б подивився в підзорну трубу на місто Львів… Хоча в мене цілий підрозділ зі Львова воює — львівський "Беркут". Але й у них сильне бажання сходити до себе в місто", - сказав Захарченко.

***
Пізніше у самопроголошеній "ДНР" спростували подання у відставку Захарченка, повідомляє Газета.ру.

" Можливо, виникло непорозуміння між прем'єром і журналістом. Олександр Захарченко не йде зі своєї посади", — заявили "Газеті.Ru" у прес-центрі бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування