"Тушка" від "Батьківщини" заявив, що потрапив у Раду за $6 мільйонів

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:32

Депутат Верховної Ради, колишній член фракції "Батьківщина" Ігор Скосар стверджує, що для потрапляння на прохідне 58-ме місце у списку партії заплатив шість мільйонів доларів.

Про це він заявив телеканалу "ЗІК".

За його словами, він потрапив у список за квотою партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

"Жодних секретів немає. Я заплатив гроші. Шість мільйонів американських доларів", – стверджує він.

Скосар додав, що передав гроші особисто депутату Миколі Мартиненку за узгодженням з Яценюком і Олександром Турчиновим.

"Цифра була велика, тому що вони мотивували тим, що Верховну Раду немає законних способів розпустити", – додав Скосар.

За його словами, гроші за попадання у прохідну частину списку "Батьківщини" платили не менше 15 людей, іноді навіть більшими сумами.

"ЗІК" також продемонстрував два документи за підписом Юлії Тимошенко від 2006 року, які, як стверджує канал, також свідчать про корупцію у партії – на першому з них Тимошенко пропонує певній невідомій політсилі зайняти з 25 по 30 місця у списку партії Віктора Ющенка "Наша Україна", а на другому написані лише суми в доларах США з підписом Тимошенко.

Як відомо, Ігор Скосар вийшов з фракції "Батьківщини" 4 квітня 2013 року, в період масового виходу "тушок". При цьому він звинуватив Яценюка у надмірних владних амбіціях.

У свою чергу Яценюк заявив, що на "тушок" тиснули люди Віктора Януковича – шляхом погроз їх бізнесу або прямого підкупу. Він стверджував, що за вихід з "Батьківщини" депутатам пропонували п’ять мільйонів доларів плюс 100 тисяч доларів щомісячного утримання.

Скосар також був серед тих, хто не голосував за відставку уряду Миколи Азарова, а також серед тих, хто разом з комуністами і регіоналами підписав лист до польського сейму з проханням визнати геноцидом поляків події на Волині 1942–1944 років.

Зараз Скосар балотується у Раду по 94 округу (Київська область) як самовисуванець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування