Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко про "вибори": Україна і світ не визнають цього фарсу

Неділя, 2 листопада 2014, 17:34

Так звані "вибори" в окупованих районах Донецької та Луганської областей не мають нічого спільного з волевиявленням людей і грубо порушують мінські домовленості.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Фарс під дулами танків та автоматів, який 2 листопада влаштували дві терористичні організації на частині Донбасу – це жахлива подія, яка не має нічого спільного з реальним волевиявленням. Україна та весь цивілізований світ не визнають цього фарсу", – заявив Порошенко. 

"Вже зараз провідні країни світу та впливові міжнародні організації засудили ці так звані "вибори". Розраховую на те, що псевдовиборів не визнає і Росія, тому що вони є грубим порушенням Мінського протоколу від 5 вересня, під яким стоїть підпис і представника РФ", – підкреслив президент. 

При цьому він зазначив, що усі вибори на українській території, де голосують українські громадяни, мають відбуватися виключно за українськими законами.

"Мінський протокол передбачає проведення в окремих районах Донбасу дострокових місцевих виборів винятково на основі законів України. Тому грубе порушення міжнародних домовленостей ставить під загрозу мирний процес. Україна адекватно відреагує на цей виклик", - підсумував президент України. 

Як відомо, 2 листопада на територіях Донбасу, окупованих терористами, проводяться "вибори" ДНР та ЛНР. 

ООН, ЄС та США заявили, що не визнають результатів даного "волевиявлення".

Разом з тим глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва визнає "вибори", що проходять 2 листопада. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...