У ЄС погрожують Росії через "вибори" та кажуть, що триває вторгнення

Понеділок, 3 листопада 2014, 09:53

В ЄC попереджують про подальші наслідки для відносин міжнародного співтовариства з РФ через визнання нею "виборів" сепаратистів у частинах Донецької та Луганської областей.

Відповідну заяву, зокрема, зробило МЗС Литви.

Як зазначає відомство, особливо турбує те, що ці "вибори" супроводжуються тривалим вторгненням російських військ на територію України і безперервними порушеннями перемир'я з боку нелегальних збройних угруповань.

Окрім того, як наголошує МЗС Литви, Росія знову продемонструвала ігнорування норм міжнародного права, організувавши вже п'ятий "гуманітарний конвой" в Східну Україну, рух якого знову не було погоджено з українською владою і міжнародними гуманітарними організаціями.

"Це є цинічним використанням  декларації гуманітарних цілей в якості прикриття безпосередньої допомоги збройним сепаратистам",  - йдеться у заяві.

"МЗС Литви протестує проти тривалої збройної агресії Російської Федерації проти України і ще раз закликає Росію дотримуватися прийнятих у Мінську зобов'язання вивести свої військові сили з території України, перервати надання будь-якої допомоги збройним угрупованням у Донбасі і відновити контроль державного кордону з Україною",  - підкреслює зовнішньополітичне відомство.

"Ляпасом ЄС" назвав визнання Росією псевдовиборів на Донбасі колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

"Якщо Кремль визнає ці підроблені  вибори на Донбасі, це ляпас ЄС і всім, хто підтримував і вірив в Мінську угоду",  - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомлялося, раніше Росія офіційно визнала псевдовибори, які були проведені "ДНР" та "ЛНР" минулої неділі. Російська влада також не приховувала, що сприяє їх проведенню – зокрема, "виборчі дільниці" були відкриті на території РФ.

Водночас варто зазначити, що їхнє проведення є грубим порушенням тристороннього Мінського протоколу.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування