Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комбати погрожують не пустити в Раду тих, що голосували за закони 16 січня

Понеділок, 3 листопада 2014, 14:42

Командири батальйонів, які проходять до Верховної Ради, мають намір створити міжфракційне об'єднання і не допустити до присяги нардепів, які голосували за закони 16 січня.

Про це на прес-конференції повідомили комбати батальйонів Міністерства внутрішніх справ "Дніпро-1" і "Миротворець" Юрій Береза ​​та Андрій Тетерук, а також комбат батальйону Національної гвардії "Донбас" Семен Семенченко, передають Українські новини.

"Ми повинні не дати їм (депутатам, які голосували за закони 16 січня і знову пройшли до Ради - УП) можливості навіть прийняти присягу", - сказав Береза​​.

Він назвав цю процедуру непарламентською формою люстрації.

Береза ​​вважає, що саме ці депутати винні в загибелі героїв Небесної сотні і своїми діями призвели до загострення ситуації на Донбасі і в Криму.

В свою чергу, Семенченко підкреслив, що не збираються влаштовувати в парламенті бійки.

При цьому Береза ​​вважає, що колишні регіонали можуть спокутувати свою провину тільки в тому випадку, якщо не менше 30 днів будуть воювати на передовій в зоні антитерористичної операції.

Також комбати заявили про намір створити міжфракційне об'єднання військових.

"В Раді ми маємо намір створити міжфракційне об'єднання військових", - сказав Береза​​.

При цьому він уточнив, що в міжфракційне об'єднання вступлять не тільки військові, а й волонтери, а також інші особи, що активно допомагали силам АТО.

Однак він не зміг назвати точну кількість депутатів, які будуть входити в це об'єднання.

Його позицію підтримали Тетерук і Семенченко, і повідомили, що переговори про створення об'єднання вже практично завершено.

Водночас, коментуючи свою можливу роботу в парламенті, Береза ​​сказав, що готовий здати мандат депутата після того, як Рада прийме першочергові закони щодо підвищення обороноздатності країни.

В свою чергу Семенченко та Тетерук зазначили, що готові після прийняття присяги депутатів передати всі справи з управління батальйонами своїм заступникам - начальникам штабів.

Комбати стверджують, що в разі загострення ситуації на Донбасі мають намір невідкладно відбути в зону проведення бойових дій.

Як повідомлялося, згідно з попереднім підрахунком голосів у Верховну Раду проходять Семенченко (№2 у списку партії "Об'єднання "Самопоміч"), Тетерук і Береза ​​(за списком партії "Народний фронт") і комбат батальйону "Айдар" Сергій Мельничук (за списком Радикальної партії Олега Ляшка).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування