Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "ДНР" і "ЛНР" хотіли лише "допрацювати" закон про Донбас, чекають зустрічі в Мінську

Середа, 5 листопада 2014, 10:38

У сепаратистско-терористичних "ДНР" і "ЛНР" звинувачують українську владу в заподіянні великої шкоди мирному процесу скасуванням закону про Донбас.

Про це заявили прес-служби Донецької й Луганської "народних республік" після оголошення президента Петра Порошенка про намір просити Верховну Раду скасувати закон про особливий порядок самоврядування в окремих районів Донбасу.

"Скасування Києвом закону про особливий статус Донбасу завдає серйозної шкоди мінському мирному процесу", - заявляють представники бойовиків і сепаратистів.

"Замість того, щоб допрацювати його й ухвалити в редакції, погодженій у ході мінських консультацій, Порошенко просто скасовує його, пропонуючи натомість якийсь інший, який не погоджено з представниками Донбасу і який взагалі ніхто не бачив", - говориться у їхній заяві. 

Підписанти зазначили, що одним із головних зобов'язань Києва в Мінській угоді було ухвалення "закону про особливий статус", а також закону про амністію в погоджених із "ДНР" і "ЛНР" редакціях, що зафіксовано в мінському протоколі від 5 вересня.

"Тепер, після одностороннього рішення про скасування цих законів, мінський протокол від 5 вересня фактично перекреслять київською клікою", - заявляють у т.зв. "ДНР" і "ЛНР". 

"Очевидно, що його редакція (договору) має бути переглянута. ДНР і ЛНР не можуть діяти на підставі документа, з якого Порошенко вилучив принципово важливі пункти", - стверджують прес-служби лідерів сепаратистських утворень.

"Ми готові працювати над новою редакцією протоколу. При цьому ми підтверджуємо наші офіційні переговірні позиції, оголошені в Мінську 1 вересня", - заявляють вони.

"Ми також твердо підтверджуємо неухильне виконання мінського меморандуму про припинення вогню від 19 вересня. Як і свою прихильність мінському мирному процесу в цілому", - запевняють у спільній заяві "ДНР" і "ЛНР".

Вони також повідомляють, що "у найближчі дні всенародно обрані глави Донецької й Луганської народних республік назвуть своїх уповноважених осіб на мінських переговорах".

Як відомо, раніше лідери терористичних проросійських "ДНР" і "ЛНР" заявляли, що для них не є законом ухвалений Верховною Радою та підписаний президентом України закон про особливий порядок самоврядування на частині Донбасу, яку контролюють бойовики.

Проте вони говорили, що його можна використати як базовий документ для подальших переговорів. При цьому бойовики не припиняли обстріли, хоч їх і стало менше.

При цьому лідери "ДНР" і "ЛНР" наполягали на незалежності самопроголошених "республік" на території Донеччини й Луганщини, та провели там незаконні "вибори" 2 листопада попри мінські домовленості.

Ці псевдовибори і порушення домовленостей і стали причиною рішення Порошенка скасувати закони про Донбас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: