Тимошенко донесла ОБСЄ про фальсифікації на користь кандидата від БПП

Середа, 5 листопада 2014, 13:33

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко повідомила ОБСЄ про фальсифікації на 182-му окрузі на користь кандидата від партії "Блок Петра Порошенка".

Про ситуацію на окрузі вона розповіла голові довгострокової місії зі спостереження за парламентськими виборами БДІПЛ/ОБСЄ Тані де Зулуеті на зустрічі у середу, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Тана де Зулуета повідомила, що її місія звітувала про вибори в Україні перед Європарламентом у Брюсселі 4 листопада. Вона додала, що представники місії продовжать роботу в Україні до остаточного встановлення результатів парламентських виборів.

"Зараз є скарги і ми будемо спостерігати за їхнім розглядом у суді", - сказала Тана де Зулуета.

У зв'язку з цим Тимошенко розповіла про порушення виборчого законодавства кандидатом від президентської сили "Блок Петра Порошенка" Олександром Співаковським у виборчому окрузі №182, де, як стверджує Тимошенко, переміг кандидат від "Батьківщини" Юрій Одарченко.

За даними ЦВК, Співаковський отримав по "мажоритарці" 21,6% голосів, а Одарченко – 21,34%. Тимошенко ж стверджує, що конкурент її соратника має вищий результат завдяки "фальсифікаціям у закладах пенітенціарної системи".

За словами лідера "Батьківщини", затримані, які перебувають у СІЗО, голосували за мажоритарного кандидата всупереч законодавству. Також у виправній колонії №90 ув’язнені голосували за ксерокопіями посвідчень особи з розпливчатими фотографіями, за якими здебільшого не можна встановити особу.

Відповідні документи були передані представникам місії.

"Зараз Співаковський хоче перемогти Одарченка завдяки фальсифікаціям у закладах пенітенціарної системи. Дуже важливо запобігти таким прикрим фактам, що можуть зруйнувати авторитет цих парламентських виборів, які було визнано демократичними та чесними", - заявила Тимошенко.

За її словами, цей округ є "лакмусовим папірцем того, як підбиваються результати виборів, того як президент поважає право українців на вільне та чесне волевиявлення". 

"ЦВК повинна встановити результати виборів відповідно до законодавства та має бути втіленням демократії і верховенства права", - вважає лідер партії.

Депутат Олександра Кужель, яка щойно повернулася з округу №182, заявила про аналогічні порушення в міжобласній туберкульозній лікарні Пенітенціарної служби у Херсонській області.

Тана де Зулуета запевнила, що такі випадки мають бути розслідувані. "Наша місія буде уважно стежити за ситуацією на цьому окрузі", - пообіцяла вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування