В АП призначили людину, яка підпадає під люстрацію

Середа, 5 листопада 2014, 13:52

В Адміністрації президента призначили заступника керівника одного з департаментів  чиновника, який підпадає під люстрацію.

Так посаду заступника керівника Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції АП займає Олександр Закорецький.

Інформація про це міститься у розпорядженні прем’єра Арсенія Яценюка про присвоєння Закорецькому рангу держслужбовця 22 жовтня 2014 року. 

Закорецький підпадає під люстрацію, і, відповідно, протягом 10 років не має права обіймати посади у державній владі.

Він з листопада 2007 року по 21 березня 2011 року був на посаді першого заступника начальника Голуправління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави ГПУ. Це самостійний структурний підрозділ центрального органу (апарату) Генеральної прокуратури.

Згідно з законом про люстрацію, під його підпадають люди, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року.

Крім того, керівником Головного департаменту з протидії корупції призначили людину, яка не має жодного стосунку до антикорупційної діяльності.

Керівником департаменту призначений Дмитро Єлманов – колишній чоловік комуністки Оксани Калетнік.

Єлманова вважають людиною керівника адміністрації президента Бориса Ложкіна. До призначення, Єлманов був його радником поза штатом.

Єлманов у 1990-х він заснував будівельну корпорацію "БМ Груп", яку протягом 1996-2003 рр. очолювала його колишня дружина – нардеп Оксана Калетник.

Протягом 2000-2008 років Дмитро Єлманов разом із Львом Парцхаладзе був співзасновником ТОВ "Квадрат-Дружби народів" (торговий центр у підземному переході).

 

На посаду керівника антикорупційного департаменту розглядали Віктора Войцишина - екс-заступника генпрокурора Віктора Пшонки, який підпадає під люстрацію.

Крім того, серед претендентів була Галина Климович - один з найсильніших слідчих в Україні, яка розслідувала справу про отруєння екс-президента Ющенка та добровільно пішла у відставку після приходу Кузьміна куратором цієї справи.

Як відомо, закон про люстрацію набув чинності 15 жовтня цього року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News