Шахтам на захоплених землях за час боїв із бюджету пішло понад 2,8 млрд. грн.

Четвер, 6 листопада 2014, 10:45

Протягом II і III кварталів 2014 року з держбюджету підприємствам лише вугільної промисловості в зоні т.зв. "ЛНР" і "ДНР" було перераховано 2 832 166 500 гривень.

Про це пише кандидат у депутати Верховної Ради, до балотування – журналіст – Мустафа Найем у своєму Facebook.

Він наводить таблицю щодо частини платежів по підприємствах: ДУЕК, "Шахтоуправління Донбас", "Макіїввугілля", "Артемвугілля", "Орджинікідзевугілля", "Шахтарськантрацит", "Торезантрацит", "Сніжнеантрацит", "Луганськвугілля", "Шахта Бєлореченська" "Донбасантрацит", Антрацит".

У II і III кварталах 2014 року підприємствам вугільної промисловості в зоні "ЛНР" і "ДНР" перераховано 2 832 166 500 гривень

"Увесь цей час ми де-факто були у стані війни з цими територіями, не контролювали фіскальні органи, державні адміністрації і не мали доступу до жодного з зазначених підприємств", - пише Найем.

"Більше того, з того боку в нас постійно стріляли, змушуючи йти на величезні витрати для підтримки армії. Як ці гроші враховувалися, хто їх приймав, куди вони насправді пішли і яка частина осіла в кишенях мирних і не зовсім "шахтарів" по обидва боки барикад, буду з'ясовувати вже в Раді", - додав він.

Найем для порівняння відзначив, що ці 2,8 мільярда гривень вистачило б для виплати зарплат у їх нинішньому нарахуванні 450 народним депутатам протягом 80 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування