У державній зраді підозрюють 31 українця

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:36

Служба безпеки України розслідує 36 кримінальних проваджень за фактом державної зради.

Про це під час брифінгу у п'ятницю повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

Вона уточнила, що з березня СБУ зареєстрували більше 36 кримінальних проваджень за статтею "державна зрада", у яких повідомлено про підозру 31 особі. До суду направлено обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно 10 осіб.

Також СБУ розслідує у 10 кримінальних провадженнях за шпигунство. Оголошено про підозру у вчиненні цього злочину 5 особам.

У зоні АТО затримано 216 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, які орудують на Донбасі.

Крім того, з березня цього року за матеріалами СБУ повідомлено про підозру у вчиненні 286 корупційних злочинів.

В СБУ зазначають, що після Майдану керівництво СБУ було змінено на 90%.

Так, з 24 лютого з органів СБУ звільнено понад 2,5 тисячі співробітників. Особовий склад СБУ скорочено на 24%. У числі звільнених - 108 керівників підрозділів Центрального управління і регіональних органів СБУ та їх заступників.

Слідчі СБУ та Генеральної прокуратури України наразі здійснюють досудове розслідування у 24 кримінальних провадженнях стосовно співробітників Служби.

У тому числі 2 за ознаками вчинення державної зради, 3 за підозрою у причетності до терористичної діяльності. 4 офіцерів заарештовано, 5 перебувають у розшуку.

Головним слідчим управлінням СБУ здійснюється, зокрема, досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинення колишніми керівниками Служби та її окремих підрозділів у період з грудня 2013 року по лютий 2014 року державної зради у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

За матеріалами СБУ прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відкрито 10 кримінальних проваджень за ознаками "дезертирства" стосовно співробітників управління СБУ в Донецькій області, які самовільно без дозволу керівництва залишили місце служби.

За зраду Військовій присязі звільнено з військової служби за службовою невідповідністю зі зняттям з військового обліку 1371 співробітника Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим та управління СБУ в місті Севастополі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування