Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Охендовський каже, що йому погрожують "фальсифікатори виборів"

Неділя, 9 листопада 2014, 12:21

Після ухвалення рішень ЦВК про повторний підрахунок голосів на дільницях округів № 30 та 50  (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область та Красноармійськ, Донецька область відповідно) голові ЦВК Михайлу Охендовському почали надходити "переконливі прохання зупинитись та прямі погрози".

Про це йдеться у заяві Охендовського, повідомляє прес-служба ЦВК.

За його словами, "у деяких виборчих округах були зроблені спроби фальсифікувати цифри протоколів". 

"Це – округи №30 та № 50. В окрузі № 38 (Новомосковськ, Дніпропетровська область) окружну комісію з використанням судів вже змушують переглянути встановлені підсумки, відповідно до яких перемога одного з кандидатів є очевидною та переконливою", - зазначив Охендовський.

Відповідно, ЦВК ухвалила рішення про повторний підрахунок голосів на окремих дільницях даних округів.

"Ці рішення викликали негайну реакцію фальсифікаторів. У різних формах мені почали надходити "переконливі прохання" зупинитись та прямі погрози. За останній тиждень мені неодноразово натякали на те, що моя принципова позиція викликала серйозне невдоволення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського", - заявив Охендовський.

При цьому він висловив сподівання, територіальне розміщення названих "проблемних" округів є "випадковим збігом обставин" та відкинув заяви "про спроби підкупу окремих членів Центральної виборчої комісії".

"Найкращим підтвердженням непричетності Коломойського до фальсифікації результатів виборів стане швидке повернення виборчого процесу в округах № 30, 38 та 50 у законне русло, а також припинення тиску на ЦВК з метою змусити її встановити недостовірні результати виборів", - підкреслив глава ЦВК.

У свою чергу глава Дніпропетровської ОДА, олігарх Ігор Коломойський заявив: "З приводу натяків пана Охендовського про те, що я комусь висловлював нібито невдоволення результатами виборів у низці проблемних округів, хотів би для початку його запитати: чи був він на минулих вихідних в одному з елітних офісних будівель на вулиці Володимирській в Києві пізно увечері, і як часто там бував раніше, як він там взагалі опинився, з ким він там зустрічався і з якою метою ".

"Після отримання відповідей на ці  питання готовий до подальших коментарів", - заявив він.

При цьому Коломойський додав: "Поки обмежуся відомою народною приказкою -"на злодієві шапка горить". Варто було в пресі з'явилися повідомленням  про те, що з приводу діяльності пана Охендовського ведеться розслідування, як це одразу викликало його невиправдано бурхливу реакцію".

Разом з тим в повідомленні УНІАН зазначається, що в ефірі телеканалу 1+1 планується показати журналістське розслідування про те, як глава ЦВК вимагав хабар за "правильний" підрахунок голосів на "проблемних" округах.

Як відомо, УНІАН і 1 + 1 підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Українська правда, УНІАН 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...