Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв залишив "Волю"

Неділя, 9 листопада 2014, 14:28

Один з лідерів партії "Воля", кандидат в нардепи від об'єднання "Самопоміч", глава Громадської люстраційного комітету Єгор Соболєв вийшов з лав партії.

Про це Соболєв заявив під час третіх позачергових національних зборів партії "Воля", які проходять у Києві 9 листопада.

"Я для себе вирішив, що я не маю права залишатися з такими людьми в партії. Ось моя заява про вихід з партії", - зазначив він.

Також Соболєв заявив, що вважає помилкою, що будував партію разом з активістом і нардепом Юрієм Дерев'янко.

"Я готовий визнати, що величезною помилкою було рішення робити партію разом з Юрієм Дерев'янком. Він дуже багато вклав у цю партію - я про це заявляв раніше і заявляють зараз ... Але з того, що я дізнався за останній тиждень, коли виник штучний скандал, не партія "Воля" є метою, не захоплення, тим більше лідерство в партії ... а продовження старої політики, де править корупція, де править ФСБ, правлять зовсім не українські речі (є основною метою Дерев'янка в партії - ред.)", - заявив Соболєв.

У своєму Фейсбук Соболєв пізніше зазначив:  "Я вийшов з партії "Воля". Боротися за печатку, виключення мертвих душ, з маніпуляціями з прес-заявами; бачити "Титан" на партійних зборах - це шлях в нікуди. Ще раз вибачаюся перед усіма, кого переконав вступити в партію. Дякую усім за Вашу підтримку в цей найчорніший тиждень мого життя". 

Окрім Соболєва рішення вийти з партії "Воля" також ухвалили інші кандидати в нардепи від Об'єднання "Самопоміч" - Вікторія Войцицька та Павло Костенко.

Пізніше на з'їзді партії "ВОЛЯ" було ухвалено рішення з вимогою до Єгора Соболєва, Вікторії Войцицької та Павла Костенка відмовитися від отримання мандатів депутата Верховної Ради.

"Ми вимагаємо, щоб вони звернулися до Центральної виборчої комісії із заявою про відмову від отримання мандата народного депутата", - наголошується в попередньому варіанті рішення.

При цьому позафракційний депутат Ради 7-го скликання Юрій Дерев'янко висловив думку, що для екс-партійців ВОЛІ "членство в партії було лише інструментом для того, щоб бути обраними парламентаріями".

Як відомо, після виборів депутати "Волі", обрані за списком "Самопоміч", заявили, що вступлять в її фракцію, але при цьому створять власну міжфракційну групу. 

Зокрема, у заяві представників "Волі", що взяли участь у других національних зборах партії,  говорилося: окремі члени партії мають намір сформувати у Верховній Раді окреме "міжфракційне депутатське об'єднання або депутатську групу".

Разом з тим у "Волі" на сторінці Фейсбук заявили, що "почалися зловживання повноваженнями членами Ради партії".

Партія "Воля" була утворена в кінці червня з активістів громадської ініціативи. На початку вересня партія "Самопоміч" провела з'їзд, на якому до неї вирішила приєднатися партія "Воля" Єгора Соболєва.

На парламентських виборах 26 жовтня "Самопоміч" посіла третє місце за кількістю голосів виборців, набравши 10,97%.

На час позачергових парламентських виборів усі члени "Волі" призупиняли своє членство в партії та увійшли в до партійного списку Об'єднання "Самопоміч".

Інтерфакс-Україна, Українські  новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування