ЦВК планує оголосити результати виборів за списками у понеділок

Неділя, 9 листопада 2014, 15:00

Центральна виборча комісія планує у понеділок ввечері встановити результати парламентських виборів за пропорційною складовою.

Про це у ході брифінгу заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Наразі немає серйозних підстав для сумнівів у можливості встановлення офіційних результатів виборів у багатомандатному загальнодержавному окрузі. Очевидно, що засідання ЦВК розпочнеться досить пізно увечері (в понеділок, 10 листопада) - після того, як надійдуть протоколи окружних комісій з позначкою "уточнені", які ще очікують у ЦВК", - заявив Охендовський.

За його словами, такі протоколи очікуються як мінімум з двох округів - №71 та 198.

Також Охендовський припустив, що результати голосування за мажоритарною складовою ЦВК зможе встановити у встановлений законом термін не в усіх одномандатних округах, що зумовлено рішеннями суду про перерахунок голосів на виборчих дільницях у низці округів.

За його словами, обрані в таких округах депутати зможуть розпочати роботу трохи пізніше.

Водночас Верховна Рада вже зможе розпочати роботу після того, як ЦВК встановить результати за партійними списками, за яким буде обрано 225 народних депутатів. Крім того, ЦВК визнала обраними народних депутатів у 160 мажоритарних округах.

"Безумовно (новообрана Рада зможе розпочати роботу), оскільки парламент вважається повноважним за умови обрання 2/3 конституційного складу, тобто за наявності 300 депутатів Верховна Рада є повноважною", - зазначив Охендовський.

"Інтерфакс-Україна"  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування