"Віце-прем'єр ДНР" утік із-під конвою СБУ до Росії

Понеділок, 1 грудня 2014, 08:49

Розшукуваний депутат невизнаної Придністровської республіки, віце-прем'єр т.зв. "Донецької народної республіки" Дмитро Соін заявив про свою втечу з української в'язниці в Харкові.

"30 листопада мені вдалася втеча з-під конвою харківського управління Служби безпеки України. Це було відповідно в Харкові", - написав він у своєму Facebook.

"Прошу не карати молодих офіцерів. Я просто приспав їхню пильність, розкрив замок і пішов по дахах. Так само вдалося по полю подолати кордон", - стверджує Соін.

"У якості трофея СБУ дістався мій костюм "Патрік Хельман", ноутбук, два телефони й документи", - додав він.

Соін заявив, що зараз перебуває в Росії, "у безпеці".

Як відомо, раніше генпрокуратура Молдови направила владі України запит про екстрадицію придністровського депутата Соіна, арештованого в Києві наприкінці серпня.

Голову партії "Прорив" Соіна, якого називають кадровим російським спецслужбістом, співробітники київської міліції затримали 23 серпня на залізничному вокзалі при виході з поїзда "Москва-Київ". Пізніше арешт було продовжено ще на 40 діб.

Син затриманого Валентин Соін заявляв, що його батько арештований "на прохання Молдови", повідомляє молдавський ресурс NewsMaker.

Соін був обраний депутатом "Верховної ради Придністров’я" у 2010 році. Із 1993-го до 2007-й працював у "Міністерстві держбезпеки" невизнаної республіки. Він вважався одним із найближчих соратників Володимира Антюфеєва, тодішнього голови міністерства.

У 2012 році Соін брав участь у виборах президента Придністров’я.

У 2013 році він покинув Придністров’я і виїхав в Одесу, заявивши, що нова придністровська влада переслідує його за політичними мотивами.

У Молдові на Дмитра Соіна порушено кримінальну справу за вбивство у 1994 році жителя Тирасполя С. Богороша. За версією Соіна, він застосував табельну зброю для самооборони.

У 2004 році Соін був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Останнім часом Соін був віце-прем'єром т.зв. "Донецької народної республіки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...