Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко передумав забирати Калінінград у Росії

Вівторок, 2 грудня 2014, 13:23

Олександр Лукашенко заявив про відсутність планів на приєднання Калінінградській області до Білорусі.

Про це він сказав на зустрічі з губернатором Калінінградської області Миколою Цукановим, повідомляє офіційний сайт глави Білорусі.

"У деяких наших ворогів, в тому числі в Росії, і в Білорусі їх вистачає, йдуть розмови про те, що Лукашенко хоче мало не Калінінградську область приєднати до Білорусі. Повірте, у мене таких планів немає", - підкреслив Лукашенко.

За його словами, ще за часів Радянського Союзу склалася добра практика, коли Білорусь "допомагала Калінінградській області, ми ніколи її чужою не вважали".

"А в якому складі, в якій державі буде Калінінградська область при таких розкладах, напевно, не настільки важливо", - зазначив Лукашенко.

Президент Білорусі запропонував розширювати білоруську присутність в сфері будівництва: "особливо напередодні 2018 року, коли вся Калінінградська область буде готуватися до чемпіонату світу з футболу. Це хороший захід, який будь-якому регіону завжди дає поштовх до розвитку", - зазначив Лукашенко.

Варто відзначити, що рік тому Лукашенко заявляв про те, що хотів би приєднати Калінінградську область до Білорусі.

"У нас по Калінінграду позиція ще більш жорстка, ніж у російського керівництва. Я вважаю, що це наша земля. У хорошому сенсі цього слова. Я не претендую на те, щоб завтра забрати Калінінград, але якби можна було б - то із задоволенням" , - сказав тоді президент Білорусі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування