Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: влада скористалася ситуацією, щоб пропхати чергову "годівницю"

Середа, 3 грудня 2014, 08:49

Влада скористалася об'єктивною необхідністю термінового формування уряду – і проштовхнула створення Міністерства інформаційної політики.

Про це пише депутата "Народного фронту" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Я, як і деякі мої колеги, принципово не зміг проголосувати за даний склад Кабміну. Точніше – конкретно за міністерство інформаційної політики (мотиви пояснював раніше)", - зазначив він.

"На жаль, спікер проігнорував кілька звернень до нього з проханням винести питання голосування за главу даного, ще не створеного міністерства за рамки "пакетного" голосування (у такому випадку я б з радістю проголосував за представлений склад Кабміну – без цього міністерства)", - заявив Тимчук.

"У підсумку влада просто скористалася об'єктивною необхідністю термінового формування уряду для того, щоб пропхати створення чергової "годівниці" – замість того, щоб розібратися, чому маса інструментів інформполітики, які існують у державі на сьогодні, тупо не працюють", - наголосив він.

Тимчук наголосив, що "ніхто не пояснив, які конкретно функції й завдання повинна виконувати дана структура",

"Розпливчасті гасла від деяких представників БПП замість вистави положення про міністерство я поясненнями не вважаю", - зазначив він.

"У "пакеті" парламент заодно проголосував за кота в мішку, знаючи про нову структуру лише те, що комусь знадобилося міністерське крісло. І цей "хтось" це крісло одержав. А заодно звалив на бюджет необхідність годувати черговий табун дармоїдів", - вважає Тимчук.

У свою чергу, депутат від "Блоку Петра Порошенка", донедавна журналіст Сергій Лещенко про створення Міністерства інформполітики написав: "Це називається "забити гол у власні ворота". У західних медіа підіймається хвиля здивування та сарказму".

"Міністерство інформаційної політики в тому вигляді, як його проштовхнули, налаштує всю українську медіа-спільноту проти влади", - зазначив він.

"Але досить "скігліти", давайте думати, що з цим робити? Чим опікуватиметься новий орган, не прописано ніде. Кабмін має затвердити "Положення про міністерство". Можливо, це те місце, де ми зможемо його перетворити на Міністерство любові?", - зазначив Лещенко.

Як відомо, 2 грудня Верховна Рада, проголосувавши за склад уряду "в пакеті", тобто одразу за всіх міністрів, створила Міністерство інформаційної політики на чолі з Юрієм Стецем.

Проти створення Міністерства інформполітики, яке в народі вже прозвали "Міністерством правди", виступали представники медіаспільноти та громадськості, побоюючись цензури з його боку.

Стець є кумом президента Петра Порошенка, у минулому він керував "5 каналом", який належить Порошенку. Останнім часом Стець очолював Управління інформаційної безпеки Нацгвардії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування