Філатов: АП просувала в Раду соратника Вілкула, який скуповував голоси

Середа, 3 грудня 2014, 10:42

Колишній заступник дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського Борис Філатов стверджує, що Адміністрація президента просувала обрання соратника регіонала Олександра Вілкула Вадима Нестеренка, незважаючи на фальсифікації.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Нестеренко при Вілкулі був заступником губернатора, партнером по бізнесу, людиною, яка перемогла виключно скупкою голосів", – сказав він.

За словами Філатова, раніше також публікувалася оперативна зйомка СБУ, як люди від Нестеренка скуповують голоси. Також, стверджує він, є свідчення того, що вони роздавали талони на хлібобулочні вироби.

"Ми це все збираємо, систематизуємо і приносимо до Новомосковської прокуратури – і вона не вбачає складу злочину. Ми дзвонимо обласному прокурору Федику – він не бере трубку. Ми дзвонимо генпрокурору Яремі з проханням привести Федика до тями. Він каже, що у нас з ним конфлікт, а він хороша людина, йдіть, типу, гуляйте. Ми дзвонимо Зубку (перший заступник голови АП, вчора призначений Радою віце-прем'єром, – ред.) і Ложкіну, говоримо, що діється? На що мені особисто Зубко каже: "Не драматизуйте ситуацію", – стверджує Філатов.

Також заступник губернатора стверджує, що після перемоги Нестеренка з незначною перевагою, АП заблокувала перерахунок голосів.

При цьому Філатов наполягає, що конкурент Нестеренка не є людиною Коломойського і особистого інтересу у нього там не було, крім небажання допускати в Раду соратника Вілкула.

"Ми в цей конфлікт вплуталися, тому що ми вважаємо, що регіоналів не можна було пускати до парламенту. Це по-перше. А по-друге, у нас є особисті відносини з Сашею Вілкулом, якого після подій Майдану ми скрізь, де він нам буде попадатися, будемо ловити його за хвіст", – заявив він.

Філатов також упевнений, що Нестеренко був прийнятий у фракцію Блоку Петра Порошенка за особистим рішенням президента.

"І БПП бере у фракцію Нестеренко, а мене виключає. Це до якої міри цинізмом треба володіти? Петру Олексійовичу мало депутатів, раз він збирає такий набрід? Я називаю чітко Петра Олексійовича, тому що ми знаємо, хто приймає рішення – не Луценко і не Ковальчук. Люди ж все бачать і розуміють", – сказав екс-заступник губернатора.

Також він впевнений, що через місяць-два Нестеренко перейде в Опозиційний блок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування