Лукашенко каже, що РФ поводиться непристойно, але перечити їй не планує

Середа, 3 грудня 2014, 12:11

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію в порушенні норм Митного союзу у зв'язку із забороною поставки продовольства з Білорусі на російський ринок.

Про це він заявив у середу, приймаючи доповідь членів уряду, повідомляє "Інтерфакс".

"Росія повела себе непристойно, заборонивши багатьом підприємствам поставку продовольчих товарів на територію РФ. Росія пішла на порушення всіх наших домовленостей, яких ми досягли в Митному союзі", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі розповів, що за день до прийняття санкцій у нього відбулася розмова з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Розмова була довгою, але тим не менше я відразу сказав, що це право Росії - вирішувати, що ввозити, а що не ввозити. Хоча наші домовленості в рамках МС вимагають попереджати заздалегідь про подібні санкції, більше того, узгодження подібних кроків", - зауважив глава держави, додавши, що ні Білорусь, ні Казахстан "не стали перечити".

"Але я попередив президента Росії: ми, звичайно ж, як зовнішній кордон МС, виконаємо свої зобов'язання щодо недопущення санкційних товарів на територію РФ. Але я також попередив і про те, що білоруські підприємства, які укладали контракти і будуть укладати контракти із західними партнерами на поставку товарів на територію Білорусі, продовжать виконувати ці домовленості ", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі також висловив невдоволення роботою білоруського уряду.

"Моє обурення викликане не тільки поведінкою Росії, але і безхребетністю нашого уряду, який в черговий раз виводить дохлі проблеми на рівень президента", - сказав президент Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News