На Донбасі воює 32 тисячі бойовиків: з них до 10 тисяч військових РФ - Генштаб

Четвер, 4 грудня 2014, 14:09

На Донбасі у лавах бойовиків воює більше 30 тисяч чоловік, серед них 6-10 тисяч професійних військових Росії.

Про це під час прес-конференції повідомив представник Генерального штабу, в.о.начальника управління по роботі з особовим складом Збройних сил України Олександр Розмазнін.

"На сьогоднішній день на території Донбасу воює 32 400 осіб, з них 6-10 тис. - військовослужбовці ЗС РФ, всі інші - найманці і представники так званих незаконних воєнізованих формувань", - сказав Розмазнін.

За його словами, серед найманців представлені всіх народностей РФ, найбільше - чеченці (так звані "кадировци"). На другому місці - представники так званого російського козацтва: Донського, Волзького, Забайкальського та інших.

"Козаки прославилися на Донбасі як мародери вищої категорії", - сказав Розмазнін.

Крім росіян, у складі НЗФ є найманці з інших країн. Так, українські військові затримали найманців з Ізраїлю, Сербії, Іспанії, Італії і навіть Бразилії.

Що стосується регулярних військ РФ, то керівництво збройних сил Росії проводить їхню регулярну ротацію, тому що "військові не витримують психологічного тиску, вони не розуміють, за що воюють".

Він також повідомив, що на боці України воюють близько 1000 іноземців, всі вони входять до складу добровольчих батальйонів.
Розмазнін додав, що участь у бойових діях на боці України дає іноземцям право набути громадянство нашої держави.

"Є люди, які співчувають нашій державі, прийшли надавати нам безпосередню допомогу ... це, мабуть, тисячі, а може і більше людей, які зробили вибір на користь нашої держави", - сказав Розмазнін.

Він додав, що серед тих, які воюють на боці України, є громадяни США, Франції, Росії, звідки, за його словами, є навіть офіцери, є солдати строкової служби.

Як повідомлялося, раніше президент Петро Порошенко, виступаючи в Раді, заявив, що готовий надати українське громадянство тим білорусам і росіянам, які воюють в АТО на боці України.

Інтерфакс-УкраїнаУкрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News