Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У прокуратурі кажуть, що вбивство активіста в Києві не пов'язане з політикою

Четвер, 4 грудня 2014, 14:23

У прокуратурі Києва кажуть, що вбивство активіста Олександра Костренка не пов’язано з його громадською позицією.

Про це у четвер заявила прес-служба відомства.

Як повідомляє прокуратура, в ніч на четвер було затримано підозрюваного у вбивстві Костренка

Ним виявився 21-річний мешканець столиці, продавець квітів, з яким активіст познайомився на вулиці напередодні своєї загибелі.

У прокуратурі заявляють, що підозрюваний не має жодного стосунку до професійної діяльності громадського активіста. Причиною трагедії називають сексуальну нерозбірливість загиблого.

"Встановлено, що активіст проживав у орендованій квартирі з 23-річним юнаком, якого не було вдома під час вбивства. Обидва – особи нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Свого нового знайомого Костренко не попередив про свої сексуальні уподобання. Тож, коли активіст після декількох чарок коньяку почав домагатися хлопця, той схопив ніж та почав наносити йому удари", - сказано в повідомленні.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження (умисне вбивство). В рамках досудового розслідування призначено комплекс судових експертиз.

Як зазначалося раніше, Костренка знайшли мертвим в орендованій квартирі в центрі Києва 30 листопада.

Про його загибель повідомив активіст Антон Черниш на своїй сторінці у Facebook. Він назвав Костренка заступником голови громадянської організації "Антикорупційний комітет Майдану", якй нібито входив до складу Консультативної ради при Генеральній прокуратурі.

У самій Консультативній раді зазначили, що вказані активісти не входили до її складу й жодного відношення до її діяльності не мали.

У повідомленні ж столичної прокуратури Костренка названо "головою громадянської організації "Бюро по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування