Порошенко вручив паспорт громадянина України іноземцю з батальйону "Азов"

П'ятниця, 5 грудня 2014, 16:08

Президент Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України білорусу Сергію Коротких, який воює у складі батальйону "Азов" від самого початку його створення і є командиром розвідки.

У п'ятницю президент зустрівся з "кіборгами" і волонтерами, інформує прес-служба глави держави.

Президент подякував Коротких за мужню й віддану службу.

 Фото прес-служба президента

Коротких подякував президентові словами українських воїнів "Служу народу України". Після нагородження боєць відзначив також, що він родом із Росії, тривалий час був громадянином Білорусі.

"Я дуже радий, що отримав громадянство України. Я до цього йшов вісім місяців", – сказав він.

Президент повідомив, що Міністерство оборони разом з Міністерством внутрішніх справ готує ще низку відповідних подань на прийняття до українського громадянства бійців, які самовіддано захищають суверенітет та територіальну цілісність країни.

Раніше кілька волонтерів та добровольців звернулися до Глави держави з проханням прийняти Коротких до українського громадянства. Комісія з питань громадянства при президентові розглянула ці звернення і позитивно вирішила питання, зазначає прес-служба.

Видання "Білоруський партизан" відзначає, що в Росії Коротких (прізвисько Малюта) вважають тією людиною, яка нібито натиснула на кнопку і спровокувала потужний вибух в центрі Москви. Його в 2012 році називали екс-лідером Націонал-соціалістичного товариства.

До того, як приїхати в Україну, Сергій кілька років жив і працював на Близькому Сході, де допомагав охороняти гуманітарні конвої, відзначає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News