В АП називають "вкидами" заяви про прірву між позиціями США та ЄС

П'ятниця, 5 грудня 2014, 16:21

Заступник глави Адміністрації президента України з питань міжнародних відносин Валерій Чалий називає консолідованою позицію країн Євросоюзу та США.

"Очевидно, що з моменту окупації Криму країни Європейського союзу і Сполучених штатів консолідувалися. І це є одним з найпотужніших факторів, які зупиняють Росію. Вже зараз це дає свої результати", - заявив він на брифінгу у п’ятницю.

"Ніякої прірви між Сполученими штатами і Євросоюзом немає. Є навпаки дуже скоординовані кроки і стосовно запровадження додаткових заходів для санкцій, і стосовно політичної позиції", - сказав Чалий.

Відповідаючи на запитання, він сказав: "Позиція Німеччини, особливо канцлера Німеччини Ангели Меркель сьогодні є дуже продуктивною і конструктивною для врегулювання ситуації".

"Я взагалі вважаю, - це моя оцінка: серед лідерів, які дійсно можуть продемонструвати світовий рівень лідерства, сьогодні канцлер Ангела Меркель це демонструє – і вміння (домовлятися), і вміння виходити з найскладніших ситуацій", - зазначив Чалий.

"Постійний діалог – а вже відбулося 36 телефонних розмова президента (Петра Порошенка) з канцлером Німеччини, крім того вже 7 зустрічей в різних форматах – ми тримаємо діалог із цією впливовою країною", - сказав представник АП.

Він наголосив, що "сьогодні не вдалося зупинити об’єктивний процес наближення України до Європейського союзу".

"Навіть ті країни, які, здається, якось мали іншу позицію стосовно спільних рішень ЄС – сьогодні вони пристають на спільні рішення Європейського Союзу: це стосується і енергетичних проектів, зокрема Південного потоку, це стосується і питань спільної політичної позиції", - сказав Чалий.

"Дуже непросто зводити одне рішення 28-ми країн. Але очевидно, що вкидання ідей, що немає спільної позиції, є прірва між Сполученими Штатами і ЄС – це абсолютно необ’єктивною. Позиція єдина США і ключових країн Євросоюзу, і вона солідарна з Україною", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News