Кадиров наказав привезти в Чечню комбата Березу та ще двох депутатів

П'ятниця, 5 грудня 2014, 22:56

Глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам та спецпідрозділам республіки негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

За словами Кадирова, зазначені політики "публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції".

"Так звані депутати висловилися за надання сприяння подібним бандитським вилазкам. Ми і раніше припускали, що українські фашисти та націоналісти надають фінансову чи іншу допомогу залишкам терористів на Кавказі. Зараз жодних сумнівів не залишилося", - заявив глава Чечні.

"У зв'язку з новими обставинами я доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб, а також іншого кримінальника Ісу Мунаева", - написав він у своєму Instagram.

"Необхідно перевірити їхню роль в подіях, які відбулися в Грозному. Якщо хтось думає, що дозволено безкарно підтримувати тероризм, то глибоко помиляється. Будь-кого, хто словом чи доларом надасть моральне і матеріальне сприяння, дістанемо з-під землі або зариємо глибоко в землю!"- зазначив Кадиров.

"Мені дуже шкода братній український народ, до якого ставлюся з глибокою симпатією. Ваші так звані лідери не зважають на ваші життєві інтереси, не вважають вас за людей, навіть не довіряють вам певні посади, запрошують міністрів, намагаючись догодити США і Європі", - сказав він.

"Треба гнати таких самозванців в три шиї. Немає у вас ріднішого народу, ніж російський і, звичайно, чеченський. Не дозволяйте політиканам обдурити себе. Нам жити разом, у мирі та злагоді!" - заявив Кадиров.

Як відомо, головне слідче управління Слідчого комітету Росії почало процесуальну перевірку у зв'язку із заявами деяких українських політиків про події в Грозному 4 грудня.

У четвер близько першої години ночі група невідомих на трьох автомобілях напала на пост ДПС в Грозному. Потім бойовики проникли в Будинок друку, де розташовуються республіканські та федеральні ЗМІ. Силовики блокували і обстріляли будівлю, в центрі Грозного був введений режим КТО.

Пізніше частина нападників забарикадувалася у школі.

За даними Національного антитерористичного комітету Росії, під час боїв загинули більше 10 силовиків, 28 отримали поранення. Крім того, загинули щонайменше 2 мирних жителя.

За даними Кадирова, втрати нападників склали дев'ять осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News