Олійник назвав "майданівців" у Вінниці бойовиками і заявив про руку Кремля

Субота, 6 грудня 2014, 18:56

Губернатор Вінничини Анатолій Олійник закликав мітингувальників, які захопили приміщення Вінницької ОДА та облради,  звільнити будівлі та почати переговорний процес.

Про це Олійник заявив у своєму Facebook.

За його словами, озброєними групами підготовлених бойовиків було захоплено приміщення Вінницької ОДА та обласної ради.

"Під час штурму приміщення ОДА декілька співробітників МВС та штурмуючих було травмовано, у будівлі пошкоджено комунальне майно. Бойовики нищили документи та погрожували депутатам, які прибули на сесію", - додав Олійник.

"Очевидно, що під час проведення АТО, фактичної агресії з боку Росії, основним методом російських спецслужб є розхитування ситуації всередині країни, терор проти посадовців та патріотів. На жаль кремлівський пропаганді вдалось ввести в оману і певну кількість справжніх патріотів", - заявив Олійник.

При цьому він заявив, що ситуація в системі життєдіяльності всіх сфер Вінниці та області перебуває під повним контролем української влади, "яка не допустить ескалації конфлікту".

Також Олійник заявив, що змушений вимагати від учасників штурму негайно звільнити приміщення Вінницької ОДА та Вінницької облради та почати переговорного процесу.

"У випадку, якщо зазначені вимоги не будуть виконані, влада вимушена буде відновити законність і правопорядок усіма доступними методами, щоб захистити життя, здоров’я та безпеку громадян України. Жоден російський провокатор та винний в організації та підбурюванні українців до провокацій не уникне справедливої відповідальності", - підсумував він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News