СБУ за добу "знешкодила" 8 поплічників терористів з арсеналом зброї

Неділя, 7 грудня 2014, 11:25

Протягом доби Службою безпеки України затримано 8 поплічників терористів.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, у Слов’янську вилучено великий арсенал зброї у громадянина України, який брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України.

"У гаражі затриманого зловмисника співробітники СБУ вилучили тисячу набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45мм та 7,62 мм, два пістолети Макарова з набоями, 11 підствольних гранат до гранатомету "ВОГ-25", мисливську рушницю та обріз до мисливської рушниці, 14 магазинів від "ПМ" та "АК-74", камуфльований одяг", - йдеться у повідомленні.

Бойовику оголошено про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.

Усі фото - прес-центр СБУ
 

Ще одну схованку зі зброєю виявлено оперативною групою СБУ спільно з міліцейським батальйоном спецпризначення "Січ" у покинутому будинку під Слов’янськом. З незаконного обігу вилучено два ручних противотанкових гранатомета й гранату "РГД-5".

 

На Луганщині затримано 37-річного інформатора бойовиків, який у своєму помешканні зберігав їхню зброю.

Спільник терористів збирав координати розташування українських військових підрозділів та передавав їх через "зв’язкових" до штабу бойовиків. Під час затримання правоохоронці вилучили у нього майже сотню бойових набоїв різного калібру. У ході обшуку його помешкання виявлено схованку з великою кількістю зброї: два карабіни "Вулкан" та "Сайга" з набоями до них, кулемет "Максим", вогнепальну зброю різної модифікації, ручні гранати, близько 1200 набоїв калібру 7,62 мм, сигнальний пістолет з 120-ма зарядами до нього.

Зловмисник зізнався, що увесь арсенал зброї йому дали бойовики на тимчасове зберігання. Затриманий дає покази, тривають слідчі дії.

 

 
 

У Донецькій області затримано трьох спільників терористів, які добровільно вступили до незаконних воєнізованих формувань т.зв. "ДНР".

Встановлено, що усі троє поплічників терористів здобули навички поводження зі зброєю та у складі озброєної групи осіб охороняли блокпости бойовиків.

Один зі зловмисників із позивним "Шустрий", мешканець м.Костянтинівка, брав участь у бойових діях у групі бойовика на прізвисько "Алтай". За вказівкою ватажків бандформувань "Шустрий" чергував біля захопленої бойовиками адміністративної будівлі м. Костянтинівка. Згодом його перевели здійснювати тилове забезпечення бойовиків.

У рамках кримінального провадження здійснюються оперативно-слідчі дії.

Ще трьох інформаторів терористів "ДНР" було виявлено та затримано в містах Дебальцеве та Слов’янськ.

За даними СБУ, зловмисники – мешканці населених пунктів, в якому розміщувались підрозділи Збройних Сил України, особисто здійснювали візуальне спостереження – "патрулювали" територію, опитували місцеве населення про пересування військової техніки, кількість українських військових та їхнє озброєння, в також місця дислокації учасників АТО. 

Зловмисників взято під варту. Тривають слідчі дії

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування