Демчишин сподівається розслідувати відключення світла

Неділя, 7 грудня 2014, 20:46

Відключень світла населенню не мало відбуватися, з 8 грудня у Міненерго планують ініціювати проведення відповідних перевірок.

Про це в ефірі 1+1 заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, коментуючи питання про можливі подальші відключення енергії в регіонах України.

"Відключення є, і були, вони відбувалися в робочі дні. Зараз ми намагаємось завезти додаткове вугілля та налагодити імпорт", - зазначив він.

Також Демчишин заявив, що відповідно до правил, відключень світла населенню не мало вдбуватися.

"Ми проводимо перевірки обленерго, які відключають", - зазначив він. Разом з тим міністр заявив, що Міненерго не мало права проводити перевірки.

"Сподіваюся, що з понеділка (8 грудня) буде підписано постанову про відновлення перевірок і держнагляд проведе активну роботу", - зазначив Демчишин.

За його словами,  з 15 грудня мають бути введені в роботу 2 атомних блоки потужністю 2тис мегават.

"Це має збалансувати  ситуацію. Крім того ми на останній стадії домовленой про імпорт, а це – додатково 1500 мегават", - зазначив Демчишин.

Говорячи про відключення світла споживачам, глава Міненерго заявив, що на сьогодні "близько 10% потужнотей, які споживаються, немає де взяти".

"Ми не можемо отримати додаткових потужностей з РФ, Молдови, Європи з різних причин", - додав він.

При цьому він нагадав, що напередодні з РФ вже почали заходити 50 тис тон вугілля, які були затримані на кордоні з Росією.

"Ситуація складна, підготовка до опалювального сезону була незадовільною – запасів вугілля на складах мало б бути більше 3 млн тон, а на даний момент – 1,4 млн.", - додав Демчишин.

Також він зауважив, що закупівлею вугілля мало займатися "Центренерго", однак протягом трьох місяців компанія "спалила більше мільйона тонн зі своїх складів".

Як відомо, в Україні з 2 грудня почались відключення електроененергії. У Міненерго пояснювали, що нестача електрики викликана тим, що на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС та нестачею вугілля на складах ТЕС.

Демчишин заявив про можливість пом'якшити графіки обов'язкових відключень за рахунок добровільних обмежень електроенергії споживачами.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування