У Польщі порушили справу проти поляка, що воює на Донбасі

Понеділок, 8 грудня 2014, 12:00

В Польщі порушили першу кримінальну справу проти поляка, що воює на боці бойовиків на сході України.Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita з посиланням на високопосадовця в Агенції внутрішньої безпеки Польщі.

Справа була порушена прокуратурою міста Бєльсько-Бяла проти 29-річного активіста націоналістичної організації "Табір Великої Польщі", який воює на боці бойовиків.

"Підтверджую, нам надійшли матеріали Агенції внутрішньої безпеки щодо громадянина Польщі, який без згоди державних органів воював у іноземних військових формуваннях на території України. Слідство розпочато 17 листопада", - сказала прокурор Малгожата Борковська.

Його обвинувачують за  п.1 ст.141 Кримінального кодексу ("служба в іноземній армії, іноземному військовому формуванні"), йому загрожує ув’язнення строком від 3 місяців до 5 років.

На своїй сторінці Vkontakte обвинувачений представляється як журналіст видання pl.novorossia.today. На сторінках націоналістичних пабліків він декларував, що є найманцем і пішов на Донбас з ідеологічних причин, щоб підтримати росіян.

"Я не можу сидіти вдома перед компом, в той час, як Захід атакує близьку до мене країну", - писав він.

Крім того, як повідомляє портал Onet.pl, польські спецслужби найближчим часом мають намір передати до прокуратури Щецина і Катовіц аналогічні справи поляків, які воюють на боці сепаратистів на сході України.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування