Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-полковнику міліції оголошено підозру за розгін Євромайдану в Харкові

Понеділок, 8 грудня 2014, 15:02

Колишньому полковнику харківської міліції оголошено підозру щодо розгону акції протесту Євромайдану в Харкові 19 лютого.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначається, що одному з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління ГУ МВС України в області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Встановлено, що за вказівкою цього полковника міліції 19 лютого 2014 року почався розгін мітингувальників. Правоохоронці застосували силу до мирних, неозброєних демонстрантів, через що кілька громадян отримали тілесні ушкодження.

Більше того, через недбалість колишнього правоохоронця до охоронюваного периметру, створеного міліціонерами, безперешкодно зайшло близько 100 так званих "тітушок", які побили мітингувальників, спричинили тілесні ушкодження представникам ЗМІ та розбили камери операторам кількох телеканалів.

Під безпосереднім керівництвом полковника міліції з місця проведення мітингу правоохоронці безпідставно затримали та доставили до райвідділу 12 мітингувальників, на яких незаконно склали адміністративні протоколи (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків).

При цьому жодного з "тітушок" міліціонери не затримали. Лише за втручання прокуратури всі постанови суду про 15-добовий арешт цих громадян було скасовано, зазначає прес-служба ГПУ.

Наразі екс-міліціонеру обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Як відомо, 19 лютого біля Академії внутрішніх військ МВС у Харкові відбулася сутичка між курсантами, активістами Євромайдану та ультрас ФК "Металіст", які блокували виїзд автомобілів ввешників з академії .

Курсанти атакували першими, застосувавши сльозогінний газ. Керівництво Академії заперечувало застосування газу.

Після силових дій міліції та "тітушок" ворота академії були розблоковані та автобуси виїхали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування