Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Дату зустрічі в Мінську не визначено

Вівторок, 9 грудня 2014, 14:39

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Україні поки не визначила дату чергової зустрічі в Мінську, рішення залежить від позиції бойовиків "ДНР і ЛНР".

Про це повідомив прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

"Тристороння контактна група продовжує свої консультації, регулярно і постійно зустрічається. Ми сподіваємося, що найближчим часом їм вдасться досягти домовленості про таку зустріч за участю в тому числі представників незаконних збройних формувань Луганської та Донецької областей", - сказав Перебийніс.

За його словами, Київ виступає за якнайшвидше проведення такої зустрічі. Предметом розмови на цій зустрічі має бути безумовне виконання всіма сторонами мінських домовленостей, які є "дорожньою картою" для деескалації ситуації на сході України ".

Відповідаючи на запитання журналістів, чому досі не вдається провести цю зустріч, речник МЗС порадив запитати про це у бойовиків "ДНР і ЛНР".

"Чому не вдається? Я думаю, що тут м'яч на іншій стороні", - сказав він, додавши, що Україна неодноразово заявляла про свою готовність до зустрічі.

При цьому Перебийніс закликав виконувати всі без винятку пункти мінських домовленостей.

"Мінські домовленості - не меню в ресторані, де можна вибрати тільки той пункт, який подобається", - сказав він.

Речник МЗС висловив жаль, що, крім України, мінські домовленості ніким, у тому числі РФ, не виконаються.

"Шлях до деескалації існує, просто його необхідно дотримуватися і виконувати", - підсумував він.

Як повідомлялося, глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання контактної групи з України, швидше за все, пройде в Мінську 11 грудня.

"Рішення про дату проведення прийнято вже на 90%", - сказав Слуцький журналістам у вівторок за підсумками засідання комітету, участь в якому взяли представники МЗС РФ.

Як уточнив Слуцький, за форматом мінські переговори повинні пройти за участю посла РФ в Україні Михайла Зурабова, екс-президента України Леоніда Кучми, представників Донецької та Луганської областей і спецпосланця ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування