В'їзд до Росії для громадян СНД уже по закордонних паспортах. Українці - виняток

Четвер, 1 січня 2015, 12:13

Громадяни Узбекистану, Таджикистану й деяких інших країн СНД будуть із початку цього року в'їжджати до Росії лише по закордонних паспортах.

Про це повідомляє ТАСС, нагадуючи, що раніше вони могли це зробити за внутрішнім основним документом, який засвідчує особу.

Увести в'їзд мігрантів із СНД за закордонними паспортами доручив президент РФ Володимир Путін у грудні 2012 року, виступаючи з посланням до Федеральних зборів. Після цього розпочали практичні кроки для втілення побажання глави держави в життя.

При цьому візи для перетину російського кордону для громадян цих країн, як і раніше, не буде потрібно.

Винятки з нового правила буде зроблено лише для Киргизії, яка веде переговори про вступ в ЄАЕС, і України у зв'язку зі складною внутрішньополітичною обстановкою в цій країні, заявляв голова ФМС Костянтин Ромодановський.

Новий захід також не торкнеться громадян Білорусі й Казахстану, які входять до Митного союзу.

Крім того, з цього року для трудових мігрантів запроваджується комплексний екзамен із російської мови, історії й права. Винятки складуть лише висококваліфіковані фахівці, діти до 18 років і учасники держпрограми з переселення співвітчизників. 

Точна вартість проходження комплексного іспиту поки не оголошена. Відомо, що рекомендована ціна не повинна перевищувати 5 тисяч рублів. 

Також фірми й організації отримали право винаймати трудових мігрантів за патентами, а не квотами. З 2015 року вартість патенту на роботу для іноземних громадян у столиці РФ виросла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування