Міліція Києва взялася розслідувати сутичку з російськими журналістами

П'ятниця, 2 січня 2015, 09:12

Столична міліція почала розслідувати інцидент із російськими журналістами, які знімали смолоскипну ходу в Києві.

Про це у п'ятницю повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в місті Києві.

Зазначається, що у четвер у центрі столиці сталася сутичка між журналістами одного з російських телеканалів та учасниками масового заходу.

У результаті сутички оператору пошкодили відеокамеру, а в журналіста відібрали мобільний телефон.

Працівники Шевченківського РУ внесли цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та грабіж.

Зазначено, що правоохоронці затримали підозрювану особу. Наразі чоловікові оголошено про підозру у вчиненні обох кримінальних правопорушень.

Як відомо, 1 січня у Києві пройшла смолоскипна хода до дня народження керівника Організації українських націоналістів (революційної) Степана Бандери.

Одіозний російський телеканал LifeNews заявив, що на їх знімальну групу було скоєно напад в центрі Києва.

"Корреспонденту Жанні Карпенко вдалося вийти в прямий ефір, після чого до журналістів підійшли люди в масках і зажадали припинити зйомку, потім схопили оператора Олександру Ульянову і почали виривати камеру. Все завершилося рукоприкладством, образами й погрозами щодо російських журналістів, розбитою апаратурою та відібраним мобільним телефоном", - заявив телеканал.

У МЗС РФ вже назвали цей інцидент - "черговим кричущим фактом переслідування в Україні представників ЗМІ" і зажадали реакції "антифашистських організацій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування