Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бородай визнав, що проект Кремля на Донбасі виявився фальстартом

П'ятниця, 2 січня 2015, 10:22

Так звана "Новоросія" не відбулася і її ідеологи не впевнені, що цей проект буде реалізований.

Про це в інтерв'ю журналісту каналу "День" сказав Олександр Бородай - один із лідерів бойовиків "ДНР", російський диверсант і один із ідеологів "русского мира".

"Новоросії-то немає. Ми всі, звісно, вживаємо цей термін, але це фальстарт, якщо чесно. Новоросія - це ідея, мрія, скажімо так. Це ідея, що не втілилася в життя. Не втілилася з цілої низки об'єктивних умов", - визнав Бородай.

"Що зроблено за рік, що минає? Є російський Крим, Донецька народна республіка і Луганська народна республіка. Ці республіки займають не дуже велику частину території Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

За словами Бородая, "фактично, ці республіки є плацдармами для створення майбутньої Новоросії".

"Чи реалізується цей проект, чи ні нам зараз, чесно кажучи, - в умовах нинішньої світової кризи, в умовах дуже важких для Росії, в умовах активної протидії всієї світової спільноти, ну, не всієї, а принаймні Заходу, коли західний організаційний і фінансовий ресурс використовується для підтримки єдиної України і коли такий же ресурс використовується проти Росії - ось у цих умовах сказати однозначно, чи реалізується проект Новоросія, чи ні, я особисто не можу ", - сказав він.

"Але поки ця мрія зберігається. Я сподіваюся, ми зможемо цього досягнути", - заявив Бородай.

На запитання, чи зможуть розмовляти Донецьк і Луганськ із Києвом, або ж є лише військове вирішення конфлікту, Ігор Безлер, відомий під прізвиськом Бєс, сказав: "Розмовляємо".

А Бородай додав: "Розмовляємо, дійсно... Зможуть розмовляти. Це все одно громадянська війна, це все одно практично один єдиний народ. Розмовляти необхідно. Навіть потрібно намагатися домовитися".

Бородай також сказав, що Мінські домовленості - необхідність, але виконуються вони частково.

Крім того, він сказав, що покинув "ДНР", насамперед, із політичних причин. "Було очевидно, що після подій певних почнуться переговори. Звісно, що вести ці переговори, будучи громадянином Росії, жителем Москви, було трошки смішно".

"Влада на Донбасі має належати жителям Донбасу. Тому і мій відхід, і відхід деяких інших людей, теж добре вам відомих, був передбачуваний".

Безлер, у свою чергу, сказав, що він - "громадянин Росії, який має посвідку на проживання на Україні з 2003 року".

Він також заявив, що "в запас не йшов і з посади не знятий".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...