Постраждалий при евакуації з Жолобка втратив ногу

Середа, 28 січня 2015, 18:07

Підірваних на фугасі під час евакуації жителів села Жолобки на Луганщині лікують у лікарні Лисичанська, одному чоловіку довелось ампутувати ногу.

Про це повідомляє сайт глави Луганської ОДА Геннадія Москаля.

За його даними, постраждалі забезпечені всіма необхідними медикаментами й допомогою.

У Москаля розповіли, що з Жолобка намагалось виїхати 9 жителів, серйозно постраждали 63-річний чоловік та 60-річна жінка.

"Під час руху по Бахмутці один легковик підірвався на закладеному фугасі, водій і троє пасажирів отримали травми різного ступеню тяжкості. Односельчани з другого автомобіля підібрали поранених і довезли до українського блокпосту. Звідти їх доставили в лікарню Лисичанська", - розповіли у прес-службі.

"Це мінно-вибухові травми та множинні осколкові поранення ніг. Чоловіку одну ногу довелося ампутувати, зараз він перебуває в реанімації. У жінки також діагностована мінно-вибухова травма та множинні осколкові поранення ніг, її стан – середньої важкості", - уточнив сам Москаль.

Ще дві пасажирки легковика – 77 та 79 років – у задовільному стані перебувають у травматології.

Як відомо, журналіст Сергій Іванов раніше повідомив, що російські солдати, які захопили Жолобок, заборонили 15 жителям виїхати з села, фактично взявши їх у полон.

Пізніше в ОБСЄ повідомили, що вони намагаються налагодити діалог, щоб жителям, які захочуть виїхати, дозволили це зробити.

28 січня при евакуації жителів захопленого російськими солдатами і бойовиками села Жолобок одну з машин підірвали недалеко від українського блокпоста.

Українська правда