При евакуації людей з Жолобка одну з машин підірвали - журналіст

Середа, 28 січня 2015, 14:42

При евакуації жителів захопленого російськими солдатами і бойовиками села Жолобок одну з машин підірвали недалеко від українського блокпоста.

Про це повідомив журналіст Сергій Іванов.

За його словами, російські солдати, які захопили село, з нього вийшли, залишивши там "казаков".

У середу сімом з п'ятнадцяти захоплених жителів дозволили виїхати з села на двох "Жигулях" до українського блокпоста №29.

"Незадовго до виїзду з т. зв. "нейтральної" зони, практично перед самим блокпостом, один з автомобілів вибухнув. Військові кажуть, що причиною вибуху став захований в ньому радіокерований фугас", - повідомив він.

За його словами, військові розглядають версію, що бойовики хотіли підірвати автомобіль з мирними людьми, щоб "завдати удару по нашому блокпосту".

Один чоловік та жінка, за інформацією журналіста, отримали серйозні травми, ще один чоловік значних пошкодження не отримав.

"Люди, що знаходилися в замінованому автомобілі, зараз в Лисичанської лікарні", - запевняє журналіст.

Друге авто доїхало благополучно.

Як відомо, Іванов раніше повідомив, що російські солдати, які захопили Жолобок, заборонили 15 жителям виїхати з села, фактично взявши їх у полон.

Пізніше в ОБСЄ повідомили, що вони намагаються налагодити діалог, щоб жителям, які захочуть виїхати, дозволили це зробити.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування