Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасники перемовин по Донбасу поновлять "нормандський формат"

Субота, 3 січня 2015, 10:23

Міністри закордонних справ країн-учасниць "нормандського формату" переговорів про врегулювання на сході України домовилися знову зосередитися на цьому форматі найближчими днями.

Про це повідомили у п’ятницю в МЗС Франції.

Згідно з повідомленням, голови МЗС Франції, України, Росії і Німеччини в телефонній розмові цього дня обговорили, як запустити в дію Мінські домовленості, підписані у вересні минулого року.

Сторони наголосили на важливості якнайшвидшої нової зустрічі контактної групи, щоб обговорити найважливіші невиконані моменти домовленостей, повідомили в Парижі за результатами розмови міністра Лорана Фаб’юса з колегами.

Напередодні в МЗС РФ поширили заяву про те, що глави Міністерств закордонних справ Росії, України, ФРН і Франції підкреслюють на необхідності якнайшвидшого скликання чергової зустрічі Контактної групи по Донбасу.

Разом з тим МЗС України розглядає дії незаконних збройних формувань на Донбасі як свідоме порушення Мінських домовленостей та намагання поставити під загрозу зусилля, які докладаються Україною та її міжнародними партнерами для виконання Мирного плану президента України. 

Крим. Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування