ГПУ продовжує наполягати на збитках від вугілля з ПАР і його низькій якості

П'ятниця, 9 січня 2015, 14:08

У ГПУ стверджують, що в результаті складання контракту директором "Укрінтеренерго" Володимиром Зіневичем на постачання вугілля з ПАР державі було завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн.

Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Святослав Лаганяк на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, на сьогоднішній день ми вважаємо доведеним, що керівник державного підприємства "Укрінтеренерго" шляхом складання неправомірного контракту на придбання вугілля (з ПАР – ред.) завдав розтрату державних коштів у сумі понад 846 млн грн", – сказав він.

За його словами, Генпрокуратура встановила, що в постачанні вугілля з ПАР в Україну мала місце "дуже велика корупційна складова".

Лаганяк нагадав, що вугілля доставлявся з ПАР за завідомо завищеною ціною і було неналежної якості.

Як відомо, раніше українська влада заявляла про низьку якість південноафриканського вугілля і його завищену вартість. Через це 4 грудня Зіневич був заарештований, пізніше запобіжний захід змінили на домашній арешт.

Тим не менше, днями Україна сплатила ще за два кораблі вугілля з Південно-Африканської Республіки.

При цьому, за даними джерела "Української правди", "Центренерго" направило на адресу глави Міненерго лист, що претензій до якості одержуваного вугілля немає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування