Один з підозрюваних у теракті в Парижі тренувався в "Аль-Каїді" - CNN

П'ятниця, 9 січня 2015, 17:18

Один з двох братів, підозрюваних у вчиненні теракту в редакції тижневика Charlie Hebdo у Парижі, в 2011 році приїжджав в Ємен для навчання в таборі бойовиків, пов'язаних з міжнародною терористичною мережею "Аль-Каїда".

Про це повідомляє CNN з посиланням на близькі до розслідування джерела у США та Франції.

Зокрема, повідомляється, що наприкінці 2011 року Саїд Куаші проходив підготовку в єменському відділенні "Аль-Каїди".  Там йому надали вогневу підготовку, навчили стріляти зі зброї. Крім того, можна припустити, що Саїд Куаші навчався і виготовленню бомб, адже цьому навчають усіх джихадистів в Ємені.

Крім того, міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра мказав, що один з братів відвідував Ємен в 2005 році, не уточнивши, який з братів це був.

Джерела у французьких спецслужбах повідомляють і про минулорічну поїздку одного з братів до Сирії.

Разом з тим у США наголошують на попередньому характері оцінок і говорять про те, що поїздки братів наразі розслідуються.

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських. Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Раніше повідомлялося, що підозрювані у вчиненні теракту брати народилися в Парижі, старший вже був засуджений через причетність до тероризму, оскільки був пов'язаних з іракськими джихадистами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування